Контакт Back (history) Галерия
Фото банка
Мнозина от Вас са виждали тази снимка на входа на магазин HIT в Младост в продължение на доста години.
Сама по себе си снимката не представлява нищо особено, но историята около нейното създаване е интересна.
Бяхме ангажирани да направим една обща снимка на целия колектив на магазина, около 120 души. Снимките бяха определени за 14 ч., когато се засичат двете смени, като имахме на разположение около 15-20 минути. Типично по немски организацията беше перфектна, но часът за снимките се оказа напълно неподходящ.
По това време на денонощието фасадата на магазина е в абсолютен контражур, което означава, че и лицата на хората щяха да са неосветени. За да се справим с този проблем, решихме да направим два кадъра, които след това да съберем. Единият кадър бе на колектива, обърнат към слънцето, за да са осветени лицата на хората, а на следващата сутрин заснехме и самия магазин. Останалото беше къртовски труд за изрязване по контур на групата хора и монтирането им върху снимката на магазина. Крайният резултат виждате по-горе. А ето и изходните кадри.
Снимките се осъществиха със средноформатна камера Mamyia RB 67 II Pro на диапозитивен филм Fuji. Крайният размер на копието е 2 х 3 метра, което позволява хората на снимката да се разпознават, но постави на изклчително изпитание цялостната работа по монтажа на двете части на изображението.
Партньори
Медии
Награди
МОМЕНТИ ОТ НАШАТА РАБОТА ....
И ОЩЕ ....
Как работим?
РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ